ABD'de 5 Aylık Yabancı Dil Eğitimi

30 Ekim 2018

Geçen yıl LYS sınavında en yüksek puanı alan 134 öğrenci arasından, Uluslararası Tıp Fakültesini secen 10 öğrenci ve ayni  sınavda ilk 1000 öğrenci arasında yer alan ve Türkçe tıp Fakültemizi secen dört öğrenci yabancı dil eğitimlerini tamamladılar. Bütün masrafı Medipol Üniversitesi ince karşılanan bu programda öğrenciler, hazırlık sınıfında güz sömestresi süresinde Medipol Üniversitesi Kavacık kampüsünde  yoğun İngilizce dersi alarak Amerika’daki İngilizce kursuna hazırlandılar. Türkiye’deki ilk bölümde, gramer, konuşma ve hafta sonu verilen Toffle kurslarıyla beraber öğrencinin Amerika Birleşik Devletleri seyahati öncesi İngilizce deneyimi en üst düzeye çıkarılması amaçlandı. Amerika birleşik Devletlerinde Boston şehrinde Kaplan adlı İngilizce kursu ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde , Ocak-Haziran ayları arasında İngilizce kurslarına devam ettiler. Bu kursdaki amaçları ileri İngilizce düzeyi (C1), veya Toffle sınavından 84 ve üzeri not almak ve Böylece tıp eğitimleri süresince sorunsuz olarak İngilizceyi konuşma anlama ve yazma konularında ileri düzeyde deneyime sahip olmak.